Da li ste nulta krvna grupa? Ako jeste, ovo morate obavezno izbjegavati

Pokazalo se kako krvna grupa može da utiče na kompletno zdravlje čovjeka, dokazali su naučnici tako da osobe sa ovom krvnomg grupom A su manje otpornije na malariju za razliku od ostalih krvnih grupa, pa kažemo da je A krvna grupa slabije.

Nulta grupa je najjača, oni žive i najduže, oni su zbog organizma i otporniji na bolesti, ustanovljeno je dugogodišnjim studijama da je ovo krvna grupa koja nadjača sve ostale. Manji rizik obolijevanja imaju oni koji imaju ovu krvnu grupu, nemaju problema sa pamćenjem te rjeđe obolijevaju od bolesti kao što su rak, rak želuca ili rak gušterače. Imaju otporan organizam na bolesti, pa žive i najduže.

Krvna grupa 0 je i najzdravija, razlog je jer manje molekula ova grupa sadrži, koje mogu da izazovu zgrušavanje krvi, ili da srčani i moždani udari izazovu trombovi.

Vjerovatno vam je poznato da je nulta krvna grupa univerzalni davalac krvi, a to znači da može donirati krv bilo kojoj drugoj grupi, ali da prima samo svoju krvnu grupu.

Također, oni koji imaju ovu krvnu grupu su poznati po tome što su puni energije, organizovaniji, praktičniji. Što se tiče njihovog zdravstvenog stanja, ove osobe obično imaju problem sa nedostatkom joda.

Bitno je da znate svoju krvnu grupu jer nikada ne znate kada će vam zatrebati.

Naime, kada je žena trudna i pozitivna je krvna grupa, a njenog muža negativna, to može predstavljati problem. U tom slučaju beba nasljeđuje krvnu grupu oca i kao takvu je majčino tijelo smatra stranim tijelom.

Za vrijeme trudnoće se ne stvori dovoljan broj antitijela, pa se beba rodi zdrava. Ipak, svaka sljedeća će biti pobačaj. Kada znate koja ste krvna grupa, onda u ovom slučaju uzimate određene lijekove u trudnoći i nećete imati problema.