Vaše vijesti. Vaše Viralno

Da li nas Bog upozorava: Pogledajte u šta je udario grom u Gradačcu

3,846

Da nas Bog zbog naših grijeha svakodnevno upozorava, svjedoci smo viđenjem svakodnevnih raznih prirodnih katastrofa.

Ne baš svakidašnji događaj desio se na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine u gradu Gradačac.

Tog dana je u Gradačcu bila velika oluja sa mnogo kiše, munja i gromova.

Lokalni radio je upozoravao građane da ne izlaze vani zbog mogućnosti udara groma ili pada stabla, a svakim minutom kiša je nanosila sve više štete u centru grada.

Nevrijeme je bilo kratkog, ali jakog intenziteta, a ono što je najviše preplašilo građane jeste udar groma u jedan jablan koji se nalazio u samoj blizini škole, nedaleko od prve učionice.

Na svu sreću, nastava je bila u toku i učenici nisu izlazili na odmor, jer je upravo ovaj jablan poznat kao omiljeno okupljalište mnogih generacija. Mnogi ljudi prave veliku grešku, a to je da se od kiše ili oluje sakrivaju ispod prvog stabla kojeg vide ne znajući da grom udara upravo prvo u njih.

Posljedice su mogle biti veće da se neko sakrio ispod ovog jablana, na svu sreću, nije bilo povrijeđenih u ovoj nezapamćenoj oluji koja je pogodila ovaj bosanskohercegovački gradić.

Sve u svemu, ova oluja je napravila manju štetu na ulicama, a i na nekoliko privatnih kuća. Može nam poslužiti kako odlično upozorenje da za vrijeme ovakvih prirodnih nepogoda ne izlazimo iz kuće, jer smo na ulici nezaštićeni.

Mnogi teolozi smatraju da se prirodne nepogode dešavaju zbog grijeha, a glavni Grčki patrijarh je za velike požare u toj zemlji okrivio grčkog premijera koji je ateista.

Čitajte nas i dalje…

Komenatri su zatvoreni.