Vaše vijesti. Vaše Viralno

Da li je Danijel Subašić ipak veliki Srbin: Hrvatski golman se prekrstio na srpski način

8,370

Na svakom Mundijalu pojavi se nekoliko novih imena koja zabljesnu na svjetskoj fudbalskoj sceni, jedan od takvih je hrvatski golman Danijel Subašić koji je u utakmicama protiv Danske i Rusije pokazao zavidnu kvalitetu i skinuo nekoliko teških šuteva, a proslavio se u penal seriji.

Upravo je Danijel ovih dana u žiži javnosti, s obzirom da je njegov otac Srbin. Tu temu su mnogi potezali zbog toga što je malo neobično da nekoga srpskog porijekla Hrvati veličaju. Danijel je navodno u Hrvatskoj imao velikih problema zbog toga što je pravoslavac. Čak je i protiv veze sa Srbinom bio i otac njegove izabranice, zato što je to smatrao poniženjem za svoju porodicu. Činjenica je da na našim prostorima još uvijek postoje tenzije iz 90-ih i priče kojih se nikako ne možemo riješiti.

Ipak, u nastavku teksta ćemo razriješiti misteriju, da li je Danijel katolik ili pravoslavac.

Nakon ovog kadra možda će malo biti jasnije, pred početak utakmice u Sočiju između Rusije i Hrvatske, Subašić se prekrstio na srpski način i tako ponovno izazvao velike polemike među navijačima na društvenim mrežama, kojima ovaj detalj nikako nije mogao promaknuti.

Mada zbog ugla kamere i nije baš najjasniji trenutak, a njegove prste su sakrile glomazne rukavice, iako su navijači Srbije vidjeli tri prsta, poprilično smo sigurno da se Danijel prije utakmice prekrsitio na način na koji to rade ljudi pravoslavne vjeroispovijesti.

Ipak, vjerujemo da ukoliko Hrvatska osvoji Svjetsko prvenstvo niko neće zamjeriti Subašiću jer je pokazao da igra za reprezentaciju srcem i da Hrvatska može biti sigurna dok je on na golu.

 

Komenatri su zatvoreni.