Da li imate dlačice na vašim nožnim prstima? Treba da dobro obratite pažnju na to, jer to govori o nekim važnim stvarima o vašem zdravlju (FOTO)

  • Zamjena
  • March 31, 2019
  • Comments Off on Da li imate dlačice na vašim nožnim prstima? Treba da dobro obratite pažnju na to, jer to govori o nekim važnim stvarima o vašem zdravlju (FOTO)

Vjerojatno su mnogi od vas imali priliku da primjete kako se pojedine dlačice znaju pojavljivati na nekim dijelovima tijela i gdje ih niko ne očekuje, i dok većina dlaka i dlačica imaju svoju svrhu, kao što su obrve ili trepavice, pa i dlake u nosu, neke dlačice na pojedinim dijelovima tijela vam baš i nisu potrebne.

Pa tako dlačice na nožnim prstima, posebno ako ste žena vam mogu reći dosta toga o vašem zdravlju.

1. CIRKULACIJA VAM NIJE NAJBOLJA

Ako nemate baš niti jednu dlačicu na nožnim prstima ili vam brzo otpadaju to svakako može biti znak da vam cirkulacija ne funkcionira najbolje jer je sasvim normalno da imate nešto dlačica na ovim dijelovima tijela, osim ako ih sami ne uklanjate iz vama poznatih razloga. Ako baš nemate niti malo dlačica javite se vašem doktoru da vam provjeri cirkulaciju.

2. HORMONALNE PROMJENE

Stručnjaci kažu da ukoliko prolazite kroz neke hormonalne promjene da dlačice na prstima mogu postati grublje i znatno tamnije, ali tamnjenje dlačica može biti i sasvim prirodan slijed, jer one znaju da tamne sa godinama.

3. SINDROM POLICISTIČNIH JAJNIKA

Ovaj sindrom također može da dovede do toga da vam se pojave neželjene dlačice na nekim dijelovima tijela, a razlog tome je povećanje količine androgena u vašem tijelu.

4. DLAČICE SU POVEZANE SA GENIMA

Ukoliko su vaši roditelji imali dlačice na prstima, koje su postajale tamnije sa godinama, velika je vjerojatnoća da ćete sve to naslijediti te da će se sve to i vama desiti.

5. IMATE PERIFERNE VASKULARNE BOLESTI

Slaba cirkulacija može biti i zbog toga jer imate neke periferne vaskularne bolesti, a te bolesti može da izazove ateroskleroza, zatim neka zapaljenja na zidovima arterija, te krvni ugrušci unutar samoga krvnog suda, koji prate suženje ili proširenje arterije.

6. IMATE DOBRU CIRKULACIJU

Kao što nedostatak dlačica ukazuje na slabu cirkulaciju, tako veliki broj dlačica ukazuje da vam je cirkulacija dobra i možda i ne volite te svoje dlačice na prstima, ali utjeha vam je da vam je cirkulacija odlična.