Vaše vijesti. Vaše Viralno

Da biste u Japanu bili privlačni kao tinejdžerka ili djevojka potrebno je da imate ovaj detalj na licu, što je za žene zapadnih zemalja potpuno neshvatljivo (FOTO)

259

Kada je ljepota bilo kojeg oblika u pitanju slobodno se može ustvrditi da je to relativna stvar i može se upotrijebiti ona stara uzrečica kako je ljepota u oku promatrača, te da ono što je nekome lijepo, drugome to ne mora biti i obratno.

Posebno su po tom pitanju zahtjevne žene i one same imaju mnoge norme kada su ljepota i ljepote u pitanju i nikada se ne zna šta će sljedeće biti kod njih aktuelno u čemu će se ogledati koja je od njih manje ili više lijepa.

Pa tako eke žene preferiraju velike grudi ili stražnjice, druge žele da imaju savršeno lijepo lice, a neke rade sve da bi im tijelo bilo kao isklesano.

I dok žene zapadnih zemalja većinom gledaju da im zubi izgledaju sasvim savršeno i plaćaju na hiljade eura i dolara da bi imale savršeni osmijeh dotle je na primjer u Japanu situacija totalno obrnuta.

Naime, u ovoj azijskoj zemlji se nepravilni zubi smatraju izuzetno privlačnima, zbog čega se Japanke već godinama podvrgavaju dentalnim zahvatima da bi zadržali svoje nesavršene zube.

Ovaj trend se u Japanu naziva Yeba, a u prijevodu to bukvalno znači ”krivi zubi”, a glavni krivac za popularnost ovoga trenda je članica pop grupe AKB48, koja se zove Tomomi Itano, ali i mnogi drugi poznati Japanci koji imaju nepravilne zube.

Način na koji se objašnjava ovaj trend je da djevojke sa nepravilnim zubima izgledaju slatke, i to je u Japanu jedna od stvari koje ih čine privlačnima, a to je po japanskoj kulturi pojam ljepote tinejdžerke kao i žena u kasnim dvadesetim godinama.

 

Komenatri su zatvoreni.