Vaše vijesti. Vaše Viralno

Brutalan čin nad djetetom: Dušan je krenuo do prodavnice kada su ga presreli “skinhedsi”

949

 

Kristina Jovanović (18) prošle godine je pričala o Dušanu, koji je brutalno ubijen 18 oktobra 1997. godine.To joj je brat kojeg  nije bilo suđeno da upozna.Dušana Jovanovića, tada 13-godišnjaka, ubila su dvojica “skinhedsa” u centru Beograda, kada je pošao do radnje. Ubice, tada 17-godišnjaci, prvo su mu tražili novac, a onda su počeli da ga udaraju i šutiraju…

“Kako sam rasla svo vrijem sam živjela sa tom pričom. Nisu mi dali priliku ni da ga upoznam. Kroz priču sam stvorila jasnu sliku o njemu. Dule je bio tako druželjubiv, volio je životinje, satove. Bio je veliki ljubitelj košarke, fudbala, a često je išao na pecanje “- ispričala je tada Kristina.

Njena majka je u par navrata a pokušala da se ubije.

“Nikada nije pokušala da oduzme sebi život dok sam ja bila kod  kuće. Čak su mnogi  govorili  kad sam se rodila  da je postala sasvim druga osoba. Međutim, nikada nije mogla niti će moći prihvatiti da njenog sina više nema. Sedmicu prije je oduzela sebi život, primjetili smo da je u depresiji. Kada sam došla kući, ja sam bila ta koja sam je  zatekla.

Komenatri su zatvoreni.