Bivši trener Novaka Đokovića otkrio istinu o njemu: Beker progovorio o njegovim osjećanjima i sve ostavio u čudu

  • Telegraf
  • July 19, 2018
  • Comments Off on Bivši trener Novaka Đokovića otkrio istinu o njemu: Beker progovorio o njegovim osjećanjima i sve ostavio u čudu

Bivši trener Novaka Đokovića, nijemac Boris Beker ističe da je srbijanski teniser jako osjetljiv i da mu smeta što nema poštovanje kao Federer ili Nadal.

“Novak se svima predstavlja kao da je hladan, ali je on ustvari jako blaga duša. Porodica je njegov glavni temelj i njegova osnova. Da li on dobija sada istu količinu poštovanja kao Nadal i Federer? Definitivno ne. Mi svi volimo Rafu, ali volimo i Nadala, ali izgleda da samo “poštujemo” Đokovića. Njemu to jako smeta, on želi da se pronaže na istom nivou kao što su njih dvojica, ali to ne može da se kupi. On igra u eri dva omiljena sportista svijeta. On mora da prihvati situaciju kao takvu, navijači uglavnom nisu protiv njega. Ipak, on to sve jako lično shvata, takav je njegov karakter jer je jako osjetlljiv, izjavio je Beker.

Sada je Novak konačno uspio da skine proklestvo sa broja 12. a nedavnom pobjedom na Wimbldonu osvojio je svoju 13. Grand Slam titulu.

“Ja mislim kako Đoković nije očekivao Wimbldon nakon dvije godine, koji je bio jako daleko. Kada je započeo sezonu ja mislim da je htio samo da bude zdrav i da igra, nije nikako razmišljao o pobjedama. Tokom sezone na šljaci bio je jako sretan samo da dobije igru, tek na Queensu kada je došao do finala, počeo je da vjeruje da ima još mnogo toga za pokazati.

“Novak je jako spreman i uvijek posvećen. On proučava sve historijske knjige i zna kako Nadal i Federer imaju više Grand Slamova od njega, iako neće govoriti o tome. Može da igra još dvije-tri godine i da osvoji još nekoliko Grand Slamova, počevši od US opena.