Vaše vijesti. Vaše Viralno

Bivša stjuardesa otkriva kako svaka osoba može da preživi avionsku nesreću

838

 

Penzionisana stjuardesa Cheryl Schwartz na Quori je poželjela sa svima podijeliti nekoliko savjeta šta učiniti u slučaju avionske nesreće i kako da povećate svoje šanse za preživljavanjem.

Schwartz je bila zaposlena  za United Airlines, a kaže da bi putnici prije nego što se smjeste na svoje mjesto trebali da prebroje  koliko redova ih dijeli do najbližeg izlaza u slučaju opasnosti.
U slučaju opasnosti, vidljivost bi mogla da bude  smanjena pa bi znanje o tome moglo ubrzati proces evakuacije. Onda bi trebalo procijeniti koja je najbolja potpora za svako sjedište. Ukoliko se ispred vašeg sjedišta nalazi drugo, onda je bolje da koristite naslon tog sjedišta za potporu, da na njega naslonite glavu.

Ako to nije  slučaju sa vašim sjedište, stjuardesa preporučuje da skupite noge i glavu naslonite na koljena. U svakom trenu putnici bi trebali da  imaju pojas za vezanje na sebi.Kaže  da biste trebali znati tačno što ćete ponijeti, a šta da ostavite. Skupljanje stvari koje želite ponijeti sa sobom može da oduzme dosta vremena. Nema te stvari zbog koje vrijedi umrijeti, tvrdi ona .

Za evakuaciju imamo 90 sekundi nebitno je li to  600 ili 30 putnika. Trenirani smo za to i znamo šta treba  učiniti, a vaša ručna prtljaga se ne uklapa se u taj plan – kaže ona. Nemojte čekati spašavanje, nego sami krenite  kaže ona.

Komenatri su zatvoreni.