Beograde grade šta ti ovo rade: Pederi defiluju ulicama, Srbi prodali ponos za pare

Beograđani, ako možete izbjegavajte danas (nedjelja) dolazak u centar grada ili se naoružajte strpljenjem i potražite alternativne pravce i prevozna sredstva, pošto će zbog “parade ponosa” veći dio centralnih gradskih ulica biti potpuno zatvoren, neke čak i za pješakae, a doći će do promjena u velikom broju linija javnog gradskog prijevoza.

Kao i prethodnih godina, nadležni ni ovog puta nisu objelodanili tačne ulice i lokacije koje će se zatvoriti, ali se na osnovu trase kojom će se kretati učesnici parade ponosa, sa velikom sigurnošću može naslutiti da je kolaps zagarantovan.

Podsjetimo, okupljanje učesnika je od 12. časova na Slaviji kod hotela “Hilton” dok će šetnja krenuti u 14.99 i to od Slavije, ulicom kralja Miljana preko Terazija i Trga republike do Studentskog truga gdje će se od 16 do 20 sati biti održan koncert.

Nema ni potrebe spominjati da će od ranih jutarnjih časova ovaj potez od Slavije do Studentskog trga biti u svojevrsnom obruču, a naročito od 10 kada će doći i do prekida u gradskom saobraćaju.

Međutim, policijske blokade će biti znatno šire, te će se protezati od ulice kneza Miloša do bulevara kralja Aleksandra na jednoj odnosno Karađorđevog parka pa do Kalemegdana i Zelenog venca na drugoj strani.

Glavnio dio blokade trajat će od 10 do 15, dok će kasnije u obruču biti samo pojas oko Studentskog trga (do večernjih sati, dok se okupljeni ne raziđu poslije koncerta) dakle od Trga republike doKalemgdana i od Knez Mihailove do Dorćola, kako bi se izbjegli bilo kakvi ekscesi.

Beograd nekada ponosan grad je pao na ispitu morala.