Vaše vijesti. Vaše Viralno

Beba koja prvi put proba Nutellu je najslađa stvar koju ćete danas pogledati!

252

Skoro da ne postoji osoba na zapadu, a da nije probala Nuttelu. Ostale krem marke ne mogu joj ni blizu prići, jer je Nuttela definitivno najpopularnija i vole je svi, od klinaca do starijih osoba koji počinju doručak uz pecivo, nuttelu i čaj.

Recite nam, ko to ne voli čokoladu. Bukvalno svako uživa u njenom ukusu.

Ova beba je prvi put probala Nuttelu i za tu priliku obukla svečano odijelo.

Iako je Nutela po prvi put izašla na tržište 1964. godine, njena preteča, namaz Supercrema, postojao je od 1951. Supercrema je razvijena iz prethodnog proizvoda, Paste Gianduje, stvorene 1946. od Pjetra Ferera, osnivača firme. Glavni sastojak, lešnik, je tipični proizvod pokrajine Pijemont iz koje potiče porodica Ferero.

Svi su ovi proizvodi bili preteče ovom današnjem, mešavini čokolade i lešnika razvijenoj u Italiji posle preteranih poreza na kakao koji su onemogućavali normalnu proizvodnju čokolade.

1963. godine Pjetrov sin Mikele Ferero je odlučio usavršiti Supercremu s namerom širenja brenda Evropom. Promenjeni su neki njeni sastojci, slika i ime proizvoda (“Nutella” – od engleske reči “nut” što znači lešnik), te njegov logo koji je ostao nepromenjen sve do danas.

Prva Nutela iz fabrike porodice Ferero u Albi, u Pijemontu, izašla je 20. aprila 1964. Proizvod je porodici doneo odličan uspeh i ostao vrlo popularan sve do danas.

Tačan sadržaj proizvoda je strogo čuvana tajna firme Ferero. Prema oznaci sa ambalaže, glavni sastojci Nutele su šećer, različita biljna ulja te lešnici i kakao (ovi sastojci čine samo 20% proizvoda).

Nutelin recept nije isti u svim zemljama. Npr. u Italiji ona sadrži manje šećera od one proizvedene u Francuskoj. Prodaje se kao krema od lešnika jer po italijanskom zakonu nema dovoljnu koncentraciju kakaa da bi bila čokoladna krema.

Pogledajte video:

Komenatri su zatvoreni.