Autobus sa srednjoškolcima iz BiH doživio tešku nesreću u Italiji: Donosimo vam detalje tragedije

  • Telegraf
  • September 14, 2018
  • Comments Off on Autobus sa srednjoškolcima iz BiH doživio tešku nesreću u Italiji: Donosimo vam detalje tragedije

Autobus koji je prevozio srednjoškolce iz BIH jutros se sudario sa kamionom u Italiji, pri čemu je smrtno stradao jedan od vozača, dok je drugi povrijeđen.

Najmanje 16 djece je povrijeđeno, javljaju italijanski mediji.

“Sva djeca su dobro, desetak je lakše potreseno. Nakon ljekarskog pregleda utvrđeno je da nema ozbiljnih povreda, te su srednjoškolci smješteni u hotel između Verone i Brescie” rečeno je iz Uprave Gimnazije i Srednje stručne škole Istočna Ilidža.

Riječ je o srednjoškolcima koji se vraćali sa ekskurzije u Španiji, a u trenutku nesreće u autobusu se nalazilo 36 djece.

Italijanski mediji prenose da se sudar dogodio na autoputu A21 Torino-Brescia koji je zatvoren za saobraćaj.

“Prema informacijama sa kojima raspolaže ambasade BiH, jutros rano u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na autoputu u provinciji Brescia učestvovao je autobus firme Globtour. U autobusu je bilo pedeset đaka iz Istočnog Sarajeva, a u pratnji dva profesora. Jedan od vozača koji je poginuo je Ivan Ćelan iz Kiselijaka (51) godina, a 22 djece je povrijeđeno i nalaze se u nekoliko bolnica u provinciji. Profesori nisu povrijeđeni, kazala je Feni savjetnica u Ambasadu BiH U Rimu, Gildžana Tanović.

Dodala je da je 34 djece koja nisu povrijeđena smješteno trenutno u lokalnoj školi, a da će tokom dana biti prevezeni u Padovu.

Ostvaren je kontakt i sa drugim vozačem autobusa. On je zadržan u policiji u Breši, dok se ne razjasne sve okolnosti. Policija je osigurala i prevodica, kazala je Tanović.

Ambasada BiH u toku dana očekuje i zvanični dopis italijanskih organa. Sve što je potrebno čekamo da nam upute u toku dana.