Vaše vijesti. Vaše Viralno

Ana Brnabić u nevjerici. Otkrivena tužna istina o bebi koju čekaju: To se baš nije dalo naslutiti

583

U PROTEKLOJ SEDMICI GLAVNA VIJEST JE BILA TA DA ANA BRNABIĆ ZAJEDNO SA SVOJOM DUGOGODIŠNJOM PARTNERICOM OČEKUJE PRINOVU U SVOJOJ PORODICI.

OVA VIJEST JE U JAVNOSTI ZAISTA NAIŠLA NA PODIJELJENJA MIŠLJENJA, DOK SE PRITOME AKTUELNA PREDSJEDNICA VLADE I PREMIJERKA SRBIJE, NE OSVRĆE PRETJERANO NA TE KOMENTARE I POTPUNO UŽIVA U ŽIVOTU. NAJBITNIJA JOJ JE PODRŠKA NJENE CIJELE PORODICE KOJU IMA U OVOM TRENUTKU. 

Voditelj RTL-a Zoran Šprajc se sada našao kao centralna tačka na meti za gađanje kod javnosti koja ga kritikuje zbog jako loše šale oko toga hoće li Brnabić djetetu biti zapravo mama ili tata, a odgovor je poprilično i jako tužan. 

Naime, kako znamo, pitanje roditeljstva u istospolnim zajednicama u njima komšijskoj zemlji Srbiji uopšte još nije zakonski definisano i regulisano, pa bi moglo bi biti dosta velikih problema za Anu Brnabić. Srbija nema još uvijek konkretan zakon o istospolnim zajednicama koji bi trebao dati samim time veliki i konkretan odgovor na ogroman broj pitanja u odnosima istospolnih partnera.

“Milica će biti definitivno majka i u polju gdje treba da stoji otac bit će jedno prazno polje. Ana nema nikakva tu prava u tom slučaju. Samo je zapravo pitanje hoće li ona možda pokušati iskoristiti svoje velike privilegije i jake veze, ali tu se ne može ništa pravno napraviti ni u kakvom slučaju na kraju. Ako se Milici slučajno nešto desi, ako je pregazi kamion, dijete će ići njenim roditeljima na kraju. Ana je tu zapravo niko i ništa.

Postoji zapravo još jedna moguća opcija, a to je da se Milica porodi u nekoj drugoj zemlji, odnosno u državi koja priznaje istospolna partnerstva. Možda negdje u zapadnoj Evropi. Ali za tu opciju već nemam nekih dovoljno informacija.”, obrazložio je za “Nedeljnik” Predrag Azdejković, inače predsjednik “Srbijanskog Gej lezbijskog info centra”, ali i poznati urednik magazina “Optimist”.

On je još također dodao da je postojala ipak veoma jaka inicijativa da roditelji imaju prava unaprijed da mogu da odrede kome će na kraju zvanično pripasti starateljstvo ako im se baš nešto loše dogodi. Da se to recimo ostvarilo u Srbiji, Milica bi mogla potpuno sada prebaciti majčinska prava na svoju partnericu Anu Brnabić.

Komenatri su zatvoreni.