Vaše vijesti. Vaše Viralno

Akademski obrazovani: Ove estradne ličnosti imaju završene fakultete, a neki čak i dva

253

Veliki broj naših estradnih zvijezda provodilo je vrijeme za knjigom, te su danas ponosni vlasnici diploma, iako svoje zanimanje nisu iskoristili, vrijedi spomenuti neke od njih.

Jedna od najvećih zvijezda na Balkanu završio je Ekonomski fakultet u Sarajevu, a pored toga je išao i u muzičku školu i učio časove gitare.

Neda Ukraden važi za najobrazovaniju pjevačicu u regionu, s obzirom da je vlasnica dvije diplome . Ona je također završila fakultete u Sarajevu. Pravni, a zatim i Filološki.

Zorica Brunclik je završila ekonomski fakultet u Nišu, a počela je još jedan kojeg nije do kraja završila.

Njen suprug Kemiš magistirao je harmoniku u Beču, a Željko Joksimović svira čak 14 instrumenata. Studije je završio na fakultetu muzičkih umjetnosti u Beogradu.

Na saobraćajnom fakultetu je diplomirao i Miloš Bojanić, a zatim je radio kao direktor u jednom preduzeću, nakon snimljenog albuma, napustio je firmu i počeo se baviti muzikom.

Nikolija Jovanić je završila studije u Atini i to za Međunarodni biznis, dok su na Fakultetu muzičkih umjetnosti diplomirale Aleksandra Radović, Bilja Krstić, Leontina Vukomanović i Ivana Jordan.

Iako je većina pjevača završila makar Srednju školu, postoje i oni koji su ostali samo na 8 razreda, a spsak će vas iznenaditi.

Esma Redžepova, Hasan Dudić, Ljuba Aličić, Era Ojdanić, Dara Bubamara, ali i poznata hrvatska zvijezda Severina Vučković i Seka Aleksić.

Lepa Brena je završila srednju turističku, pokoni Sinan Sakić za elektro-varioca, Mina Kostić školu za njegu i ljepotu. Dragana Mirković je završila srednju trgovačku, kao i Jelena Karleuša.

Gimnaziju su završili Ana Bekuta, Goca Tržan i Nataša Bekvalac.

Komenatri su zatvoreni.