Vaše vijesti. Vaše Viralno

86-godišnja nana Halime se odlučila za jednu avanturu za koju bi drugi dva put razmislili

185

 

Nena Halime Kavcakar (86) iz Denizlija, u Turskoj,  je na društvenim mrežama postala mnogo popularna nakon prošlogodišnjeg paraglajdinga u Mugli, . Sa toliko  godina izrazila je želju da ponovi to iskustvo . Iako živi mirnim životom kao i svaka nena , bavi se izradom stolnih prekrivača i vrtlarstvom. Tako je poziv unuka omogućio  nani Halime da doživi avanturu koja  zahtjeva veliku hrabrost ljudi mnogo mlađih od nje.Mnogi  se na ovo nikada ne bi usudili .

Rekla je da je prošle godine dok je šetala obalom mora vidjela paraglajdere pa unuku koji se time bavi rekla da bi volila da proba .Dodala je  da unuk nije na početku pristao na to, ali ga je ubijedila time što je odlučno pokazala da se ne boji.

“Željela sam sama da skočim . Sad da može, opet bih išla, opet bih skočila”, kazala je  Kavcakar koja je svakom preporučila skokove jer je pogled nevjerovatan , a kako kaže, nemate se čega plašiti.Ovu avanturu je preporučila takođe  i svojim vršnjacima.

Unuk Gunay Tutgun je prije nekoliko dana  kazao kako je ona veoma dobar pilot.Prema njegovim riječima, nani Halimi se  mnogo dopao skok. “Postoji onaj izraz koji svi znaju, od 7 do 77.  Njen unuk za paraglajding koristim izraz od 3 do 103. Njegov najstariji putnik imao je 93 godine, a kod kolege je viđao i ljude od 101 godinu kako skaču.

Komenatri su zatvoreni.