15 najboljih plaža idealnih za odmor sa djecom

U potrazi za idealnom plažom za mališane, tražimo prije svega prigodan ulaz u more, plićak, pijesak ili sitan šljunak i bez ježeva.

Ono što nas dodatno veseli jesu, ali nije uvjet su i tuševi, kabine za presvlačenje ili dodatno sportski-rekreacijski sadržaj, zapravo treba nam mnogo toga za plažu iz snova, ali ovo je najbolje od najboljeg što se nudi:

1. Slatina, Otok Cres 

Imate li i djecu i psa, ovo je idealna plaža za vas jer se nalazi u sklopu kampa Slatina, koji sudjeluje u projektu ‘Kampiranje s psom’. Na plaži su dakle psi dobrodošli, a za njih postoje posebno označena mjesta za kupanje, kao i posebni tuševi. Smještena u selu Martinščica na otoku Cresu, ta prekrasna šljunčana plaža ima i Plavu zastavu.

Dodatni bonus za obitelj s djecom su tuševi, kabine za presvlačenje i WC-i, a na plaži se nalaze i spasilačka služba, oprema za prvu pomoć, animatori za djecu i odrasle te ležaljke, suncobrani i pedaline za najam. Plus, blizu plaže se nalaze igrališta za razne sportove, parkić za djecu, restorani i dućan.

2. Dražica (Biograd na Moru)
Dražica se nalazi u nesporednoj blizini centra Biograda na Moru, uz gustu borovu šumu i uređeno šetalište (i parkiralište). Ta je plaža, inače vlasnica Plave zastave, idealna za djecu zbog ugodnog sitnog šljunka, blagog ulaza u more i niza primamljivih sadržaja za mališane, kao što su tobogan, autići, trampolin i dr. Dobro je što se uz plažu postoji mnoštvo lokala s povoljnom ponudom hrane.

3. Vela Pržina (Lumbarda, otok Korčula)
Iako mala djeca vjerojatno neće moći zapamtiti ili izreći niti ime plaže niti ime mjesta u kojem se nalazi a bome niti ime otoka, svakako će zapamtiti ovu plažu. Šest kilometara od grada Korčule, u mjestašcu Lombarda u prekrasnoj uvali n

Na južnoj strani otoka, okružena vinogradima, nalazi se pješčana plaža s plićakom Vela Pržina. Dok se mališani igraju u pijesku, vi se možete odmarati s pogledom na Lastovo. I to na ležaljkama i pod suncobranom, koji se mogu unajmiti, uživajući u piću iz obližnjeg bara. Ili možete svi zajedno uživati u piciginu, vožnji na banani, jedrenju itd.

4. Vela plaža (Baška, otok Krk)
To je glavna gradska plaža u Baškoj, šljunčano prostranstvo dugačko oko dva kilometara, s plićakom odnosno postepenim dolaskom u duboko more. Na plaži se mogu unajmiti suncobran i ležaljke, a nude se i razni sportsko-rekreativni sadržaji, kao što su vodeni tobogan, najam pedalina, daske za jedrenje i sl. Spasilačka služba nije na odmet, a kao roditelj osjećat ćete se mirnije pri pomisli na silne kafiće i restorane koji okružuju plažu.

Ostale plaže na našoj listi su:

 • Trstenica, Orebić
 • Kraljičina plaža, Nin pored Zadra
 • Spiaza, Susak
 • Rajska plaža, otok Rab
 • Sakurun (Dugi otok)
 • Sabuša, otok Ugljan
 • Zaton, blizu Zadra
 • Zlatn rat, otok Brač
 • Punta Rata, Brela
 • Sipar, Mošćenička draga
 • Veli Žal