Vaše vijesti. Vaše Viralno

Vježbe koje će vam pomoći da ostavite cigare.

452

Proces ostavljanja cigara i borba protiv ovisnosti od istih je veliki problem za mnoge konzumente. Vjerovatno svako od vas barem poznaje nekoga, ako to niste vi sami, ko je prolazio kroz muke ostavljanja cigara i na koje sve načine su pokušaval,i koristeći sva moguća sredstva na tržištu, ali vrlo često bez ikakvog uspjeha.

Mi imamo za vas dvije jednostvane vježbe, na bazi joge, uz koje će vam ostavljanje cigara biti lakše, a krajnji rezultat će za vas biti čisto zadovoljstvo. Radi se o vježbama disanja i primjenjuju se na sljedeći način:

VJEŽBA PRVA

U trenutku kada osjetite da bi ste zapalili cigaru, pokušajte da izađete iz zatvorenog prostora i izađete na vazduh.

Stanite uspravno i pokušajte se opustiti. Zatim napravite duboki udisaj i zadržite dah na par sekundi. Poslije toga postepeno radite na izdisaju, a na zadnjem izdahu opet zadržite dah na par sekundi i završite izdisaj. Ovu vježbu ponovite deset puta. Moguće je da vam u prvim danima vježbanja dođe do blage vrtoglavice, ali to je samo zato jer je došlo do zasićenja mozga kiseonikom.

VJEŽBA DRUGA

U trenucima kada ste u stanju totalne krize za cigarom, primjenite sljedeću vježbu. Sporo udišite vazduh kroz nos, a zatim ga što brže izdišite. Na početku ovu vježbu radite polako, ali s vremenom gledajte da ovaj proces radite što brže i brže.

Vježba se sastoji od 30 udisaja i izdisaja, a ponavlja se 5 puta.

Komenatri su zatvoreni.