Vaše vijesti. Vaše Viralno

VIDEO- Albanac u jednom beogradskom TV studiju poručio Srbima zašto ne smiju da Albance zovu Šiptarima.

1,455

Već svako zna za vrlo loše odnose između Srbije i Albanije, uključujući i Kosovo, a sada je neko konačno odlučio da objasni šta to sve smeta Albancima, odnosno zašto ne vole kada Srbi za njih kažu da su Šiptari, iako oni sami sebe tako zovu.

Sve se to desilo u emisiji”Posle ručka” koju vodi Vanja Bulić, gdje je Nedžat Beljuli dao odgovor na ovo pitanje. Inače, Nedžat je vlasnik televizije u Bujanovcu.

Tema emisije je bila ”Velika Srbija i Velika Albanija” i sve je krenulo sa pitanjem jedne gledateljke koja je za sebe rekla da je rođena na Kosovu, da je tamo i završila školu, da je imala prijatelje , porodicu, da su se međusobno uvažavali i poštovali, da je na igranke išla sa svima, da su svi slavili sve praznike, ali joj nikada nije bilo jasno zašto  se kosovski Albanci vrijeđeju kada ih neko drugi, ko nije Albanac nazove Šiptarom, iako oni jedne druge tako zovu.

Pitanje je pokušao da objasni Beljuli koji je rekao da je problem u tome jer Srbi pogrešno izgovaraju tu riječ, jer u azbuci ne postoji glas E sa dvije tačke, pa samim time Srbi ne mogu da na pravi način izgovore riječ Šiptar,jer kada Albanac to izgovori to zaista zvuči drugačije.

 

 

Komenatri su zatvoreni.