Vaše vijesti. Vaše Viralno

Ovo se širi društvenim mrežama: Ako primjetite dijete sa nacrtanim srcem na ruci, ove stvari bi zasigurno trebali znati

2,026

Roditelj ste i vaše je dijete tek pošlo ili promijenilo školu, ili ste se preselili iz mjesta u mjesto gdje je vašem dijetetu sve novo i nepoznato. Primjećujete da nešto nije u redu sa vašim djetetom, da je u zadnje vrijeme ćutljivo, loše raspoloženo, da se ne smije, da nema interesa za bilo šta. Teško je tada znati pravi način , kako svome dijetetu objasniti i uvjeriti ga da će sve biti dobro, i da ste vi tu za nega, u svakom mogućem trenutku.

Post koji je objavila jedna majka je za vrlo kratko vrijeme postao viralan,a ona je podijelila svoje iskustvo sa problemom na koji roditelji, u svakom slučaju, trebaju obratiti pažnju.

Ispričala je kako je primjetila da je njen sin u posljednje vrijeme jako nervozan. Nije volio školu i odbijao je ići u istu. Govorio joj je da on u školi nema prijatelja i da je tamo jako usamljen. Žena nije znala kako da pomogne svome sinu, a onda joj je iznenada pala jedna zanimljiva ideja na pamet.

Uzela je olovku i sinu na ruci nacrtala srce. Objasnila mu je da je to srce sreće i da kada god se sljedeći puta bude osjećao usamljeno, samo pogleda srce i pomisli na sve lijepe stvari koje ga raduju.

Tako je na kraju i bilo. Poslije izvjesnog vremena je primjetila vidnu promjenu na svome sinu. Bio je mnogo raspoloženiji i sretniji. Srce sreće je donjelo sreću njenom sinu.

 

 

 

 

Komenatri su zatvoreni.