Vaše vijesti. Vaše Viralno

Ovo je smjesa od koje vam , za dvije minute, nestaje želja za pušenjem: I dugogodišnji pušači odmah prestaju pušiti

121

Poznata doktorica iz Rusije Antonina Scipina je poznata po tome da je savjetovala mnoge ljude, svoje pacijente, kako da ostave pušenje samo nakon nekoliko dana. Ona za to koristi posebnu smjesu koju je vrlo lako napraviti , a sve sastojke za tu smjesu sigurno imate u svome domu.

Sve što vam je potrebno za ovu smjesu je suho lišće bokvice ( konjska rebra).

Priprema smjese ide na sljedeći način: Uzmite nekoliko suhih listova bokvice, stavite ih u teglu, a zatim sa pola litre prokuhane vode prelijte bokvicu. Teglu pokrijte i ostavite par sati da odstoji. Sadržaj tegle pijte tokom dana, a konzumira se savakoga dana, dokle god ne izgubite želju za pušenjem.

Inače je naučno dokazano da bokvica pomaže u smanjivanju potrebe za nikotinom. Ukoliko ovu smjesu pijete svakodnevno, čitavu sedmicu, primjetit ćete da se vaša želja za nikotinom dosta smanjila, a ako pijete ovu smjesu mjesec dana, najvjerovatnije je da ćete prestati pušiti zauvijek.

Takođe postoji i opcija da žvačete sviježe listove bokvice.

Bokvica je takođe veoma dobra i kod oboljenja disajnih organa ili kašlja, i to u kombinaciji sa majčinom dušicom, a veoma je djelotvorna kod bronhitisa ili astme, kao i kod oboljenja bešike i jetre.

 

 

 

Komenatri su zatvoreni.