Vaše vijesti. Vaše Viralno

Ovo je pravi način da se kazni i najnemirnije dijete

1,165

Najnovije studije su pokazale da unatoč sve libralnijem odnosu roditelja spram svoje djece, ipak je veliki procenat roditelja koji svoju djecu, za njihove nestašluke, kažnjavaju batinama. Međutim , studije su pokazale da ova vrsta kažnjavanja nije najefikasnija, već da postoje monogo efikasnije metode od batina.

Metoda vaspitavanja i kažnjavanja koju je na Reni Viliams primjenjivao njen otac, pokazuje da postoje metode, puno bezbolnije i efikasnije za vaspitavanje djece.

Renin otac je bio vojno lice, i jedna od prvih stvari koje je njen otac zahtjevao od nje  prije izlaska u dvorište da se igra, je da pospremi svoju sobu i sve igračke stavi na svoje mjesto. On bi radio inspekciju sobe i ako je sve bilo u redu, Reni bi mogla da izađe van. Reni sama za sebe kaže da je bila vrlo živo i nemirno dijete i da su roditelji to mogli tolerisati do neke mjere, ali kada bi nemirnost prešla granice dobroga ukusa, njen otac bi joj samo rekao da sve ostavi, da uzme enciklopediju, odabrao bi dio koji mora pročitati i naučiti i nakon izvjesnog vremena bi je ispitao taj dio.

Takav način kažnjavanje je Reni naučio da se sve više i više okreće knjizi, tako da je knjigu uzimala kada joj je god bilo dosadno, i na kraju je knjiga postala njen najbolji prijatelj.

Danas je Reni pravnica i pisac i za svoj uspjeh najviše zahvaljuje svojim roditeljima a posebno ocu i njegovoj metodi vaspitavanja.

Komenatri su zatvoreni.