Vaše vijesti. Vaše Viralno

Ovih pet namirnica ne unosite na prazan želudac – to nikako ne bi smjeli iako svi rade

317

 

Znate da je doručak obavezan i zdrav način da otpočnete dan .Međutim pogrešan doručak može da našteti vašem udravlju .Zato bi ove namirnice trebali izbjegavati  za doručak .

1. Agrumi

Limun, grejp,narandže mandarine itd. –  su genijalni “dobavljači” vitamina C. Ipak ne preporučuje se ujutro jer njihova kiselina može “napasti” sluznicu što uzrokuje  bolne ranice u ustima.

2. Paradajz

On je pun vitamina i antioksidansa,ali ako ga jedete za rani doručak, u kombinaciji sa želučanom kiselinom može izazvati žgaravicu te boj u  želudacu.

3. Tijesto sa kvascem

Kvasac koji se koristi  rano ujutro može iziritirati želudac pa  uzrokovati nadutost i probavne smetnje. Zato je  najbolje ujutro da izbjegajete proizvode koji sadrže puno kvasca – poput lisnatog tijesta .

4. Krastavci

Generalno se preporučuju da  izbjegavate sirovo povrće kao prvi obrok. Konzumirate li krastavce rano jutro, velika je vjerovatnoća da ćete cijeli dan patiti od žgaravice i nadutosti.

5. Jogurt

Jogurt je bogat mliječnim bakterijama koje su dobre za crijevnu floru. Ako  jedete  jogurt na prazan želudac, te će uništiti dobre bakterije  želučana kiselina

loading...

Komenatri su zatvoreni.