Vaše vijesti. Vaše Viralno

Nikola Kojo pobijesnio zbog napada- Ovdje si izdajica kada poštuješ druge !

368

U novome projektu USAID-a BiH koji ide pod imenom”reGeneracija” a koji implemetiraju udruženja Magacin Kabare i Republican Institute u sarajevskom Hills hotelu se okupilo više od 200. učesnika i predavača.

Drugoga dana ovoga okupljanja, sa omladinom su razgovarali neki od napoznatijih filmskih i pozorišnih umjetnika iz regiona, poput Nikole Đurička, Visar Vishke, Slavka Sobina, Aide Begić i Enisa Bešlagića.

Cilj ovoga samita je da se što efikasnije zagovaraju pitanja koja vode ka pomirenju u regiji kao i borbi protiv svih vrsta diskriminacije, koje proističu iz nacionalizma u skoro svim zajednicama, pa i van njih.

U svom govoru glumac Enis Bešlagić je pokušao da objasni koliko je teško biti glumac u BiH , pa i na ovim našim prostorima.

Glumac je govorio kako više problema ima kod kuće i kod tzv. svojih , jer je njegov životni moto da poštuje i uvažava druge i drugačije, bez obzira na sve, i na vjeru, naciju, boju kože, seksualni afinitet. Ispričao je da mu se i dan- danas zamjera što je snimao filmove po Srbiji, mada on iz tih dana nosi samo najljepše utiske, jer je imao prilike da radi sa najvećim glumcima iz te zemlje a i ispunila mu se želja da upozna i radi nešto sa velikim Draganom Nikolićem. Bešlagić je objasnio da smatra da su predrasude najveći problem ove regije, i da bi sve , i za sve, bilo mnogo lakše bilo kada bi svemu i svima pristupali otvoreno i čisto, bez ikakvih predrasuda.

Komentar na ovaj Enisov govor dao je i proslavljeni glumac Nikola Kojo na svome Twiter profilu.

 

 

Komenatri su zatvoreni.