Vaše vijesti. Vaše Viralno

Gljivice na noktima vam komplikuju život: Za njihovo potpuno uništenje potrebno vam je samo ovo ulje

1,987

Oni koji imaju problema sa ružnim gljivicama na stopalima i noktima sigurno su mišljenja da nema odvratnije stvari na svijetu. Velike su muke da bi se problem sa ovim gljivicama otklonio.

Gljivice najbolje uspijevaju u uvijetima vlage i topline, pa je to i razlog zašto se one najviše poljavjuju na nogama, tj. na stopalima. Gljivice na noktima su jako dosadne i vrlo ih je teško liječiti. Znakovi infekcije su takvi da se na noktima prvo pojave bijele, pa zatim žute mrlje ispod vrška nokta.

Na ovaj problem nisu imuni ni muškarci ni žene, a gljivice mogu stvoriti i neke zdravstvene probleme, pogotovo estetske prirode.

Da bi se riješili gljivica potreban vam je samo jedan sastojak, a to je ulje origana.

Origanovo ulje sadrži u sebi Karvakrol i Thymol koji su vrlo moćni sastojci i koji u sebi sadrže anti- mikrobna i anti- gljivična svojstva.

Način upotrebe je sljedeći. Dvije kapi origano ulja pomješajte sa kašikom maslinovog ulja. Zatim tu mješavinu nanesite na nokte koji imaju problem sa gljivicama, i tako radite dva puta dnevno, sve dok problem ne nestane. Ovaj proces može potrajati i do nekoliko mjeseci.

Upozorenje: Ulje od origana je vrlo jako pa može da prouzrokuje iritaciju kože, stoga se obavezno mora razblažiti kao što je navedeno u receptu.

 

 

 

 

 

Komenatri su zatvoreni.