Vaše vijesti. Vaše Viralno

Ako ste ova krvna grupa velike su vam šanse da nikada nećete moći zatrudniti

1,083

Sigurno je da smo svi svjesni važnosti krvi unutar čovjeka i njenoj višestrukoj koristi i namjeni u vezi lječenja i dijagnosticiranja bolesti, pa su tako neka istraživanja pokazala da se pomoću krvi može dosta toga saznati i o samoj plodnosti žene.

Prije svega, tu se misli na žene koje imaju nultu krvnu grupu, jer kako ova istraživanja pokazuju, žene sa ovom krvnom grupom imaju mnogo veću mogućnost da ostanu bez svojih jajnih ćelija, kao i da im se jave neke druge zdravstvene tegobe povezane sa plodnošću.

Istraživanja nekih američkih stručnjaka su pokazala da žene koje imaju nultu krvnu grupu imaju manje rezerve jajnih ćelija nego one žene sa drugim krvnim grupama. Treba obratiti pažnju i na to da skoro 44% svjetske populacije ima nultu krvnu grupu, a žene sa nultom krvnom grupom nemaju antigene AiB, zbog čega i postoji veća mogućnost da im se smanje rezerve ćelija.

Rezerve zdravih jajašca se kod žena, inače, prirodno, smanjuju sa godinama. Pa tako od nekih dva miliona u prosjeku na roženju, taj broj pada na 400… u pubertetu , a nakon 40. godine na samo nekoliko stotina.

 

 

 

 

Komenatri su zatvoreni.