Vaše vijesti. Vaše Viralno

Policajac je zaustavio ženu koja je sa kolima prošla kroz crveno: Kada je vidio šta se dešava u ženinim kolima, odmah je pozvao druge patrole da mu pomognu

577

Nisu baš česti slučajevi, pogotovo u posljednje vrijeme, da smo svjedoci kako naša policija obavlja svoj posao i da je na pravi način u službi građana.

Ipak lijepo je , tu i tamo, vidjeti neke od policajaca koji svoj posao shvataju baš kako treba i kako dolikuje jednom policajcu. Nekada se jednostavno dese neke situacije kada policajac mora da se više ponaša kao čovjek nego policajac, i kada se treba uraditi nešto mimo pravila, ali za dobrobit nekih ljudi i njihovih života.

Ovaj saobraćajni policajac je bio u svojoj redovnoj patroli u svome regionu kada je primjetio jedno vozilo, kojim je upravljala žena, kako velikom brzinom prolazi kroz crveno svijetlo na semaforu.

Odmah je zaustavio vozilo i prilazeći vozilu je primjetio da se odvija neka drama na prednjim sjedištima ženinog vozila. Prišao je vozilu i shvatio da je žena sva u panici, da je na suvozačevom sjedištu njen sin koji ima teški napad astme, i da je žena jurila ka bolnici pa je zbog toga prošla kroz crveno.

Policajac je odmah uzeo dječaka, prenio ga u svoje vozilo, javio hitnoj službi da dolazi sa hitnim slučajem i tako spasio život dječaku.

Kazna za saobraćajni prekršaj nije napisana jer je razlog za prekršaj bio više nego opravdan.

Sve ovo možete pogledati i na ovome videu :

 

 

Komenatri su zatvoreni.